«Πρωτάθλημα... μαϊμού»

Προβληματισμένος σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ εμφανίστηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Όθωνας ανέφερε ότι θα είναι  δυσκολότερη η εξασφάλιση...
ασφαλών όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος μετά τα όσα συνέβησαν με τα στημένα παιχνίδια.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Sentra 103,3»:
Αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υπάρχουν προβληματισμοί αν πρέπει να ξεκινήσει υπό αυτές τις προϋποθέσεις το πρωτάθλημα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ήδη φαινόμενα αθλητικής βίας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση (σ.σ. της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα), υπάρχει το κοινό αίσθημα ότι δεν υπάρχει στους θεσμούς του ποδοσφαίρου η βούληση ή η ικανότητα να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εξυγίανσης.

Θα είναι δυσκολότερη η εξασφάλιση ασφαλών όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τα πράγματα γίνονται εκρηκτικά όταν προστεθεί η αίσθηση ότι παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα - μαϊμού, αφού μετά την αποκάλυψη των πρόσφατων σκανδάλων επαναλαμβάνω ότι τα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου δεν τολμούν ή δεν μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων που θα ληφθούν αυτή η διάσταση πρέπει να συνεκτιμηθεί πολύ σοβαρά. Τουλάχιστον από την δική μας πλευρά θα τεθεί και ελπίζω ότι το υπόλοιπο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι τέλους του μήνα θα καθησυχάζει ή θα δημιουργεί μια άλλη αίσθηση που θα αμβλύνει αυτή την ανησυχία».

Αν εξετάζεται το ενδεχόμενο αναβολής του πρωταθλήματος: «Δεν έχει προκύψει ακόμα αυτή η συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο».